Template:PD-UKGov/mk

From Wikisource
Jump to navigation Jump to search
Public domain Ова уметничко дело создадено од Владата на Обединетото Кралство е во јавна сопственост

Делото се смета за такво бидејќи:

  1. Е фотографија создадена од Владата на Обединетото Кралство пред 1 јуни 1957; или
  2. Е фотографија или гравура создадена од Владата на Обединетото Кралство и објавена за комерцијални цели пред 1973; или
  3. Е уметничко дело кое не е фотографија или гравура (на пр. уметничка слика) создадено од Владата на Обединетото Кралство пред 1973.

ХМСО има изјавено дека истекувањето на крунските авторски права важи за целиот свет (вид. Одговор од ХМСО).
Повеќе информации. Погледајте и Авторски права и Уметнички дела во сопственост на Круната.


Deutsch | English | suomi | français | italiano | 日本語 | македонски | മലയാളം | Nederlands | polski | português | slovenščina | Türkçe | 中文 | +/−

NOTE: Please do not use this template directly! This is just for translation. Use {{PD-UKGov}} instead!