Template:Lajme

From Wikisource
Jump to navigation Jump to search
Flamuri i Haitit
Flamuri i Haitit
  • Gjatë ditëve të kaluara kanë vdekur me shumë se 135 njerëz nga epidemis e kolerës në Haiti. Gjithsej deri tani janë regjistruar mbi 1.500 raste te infektuarish.
  • LDK tërhiqet nga Qeveria. Kryesia e Lidhjes Demokratike të Kosovës ka marrë vendim të shtunën që të tërhiqet nga koalicioni qeverisës me Partinë Demokratike të Kosovës
  • Hillary Clinton arriti në Kosovë.
  • Pas 10 javësh 622 metra nën dhe, nxirret minatori i parë. (figura)
  • Në kryeqytetin norvegjez Oslo u publikua fituesi i çmimit Nobel për Paqe për vitin 2010.
  • Parlamenti Evropian miratoi me shumicë votash liberalizimin e vizave për Shqipërinë dhe Bosnjen. Me 538 vota pro dhe 47 kundër është miratuar raporti i paraqitur nga europarlamemtarja Tanja Fajon për liberalizimin e vizave me dy vendet ballkanike. Për proçesin e heqjes së vizave, vendimtare është mbledhja e Keshillit të ministrave 7- 8 nëntor.