Për se?

From Wikisource
Jump to navigation Jump to search
Për se?
nga Naim Frashëri
Pse s'vjen, o dit' e mirë
Pse vallë nukë vjen?
Gjer kur në errësirë?
Mos Zoti të pëlqen?

As hidhe gardhë,
Dhe shpejto pak,
O dit' e bardhë
Dhe jakë, jakë,

Se të pres,
Nukë vdes.

Jak' o dit' e uruar!
Që lind nga perëndon,
At' an' e ke ndrituar
E ne pse na harron?

Dritëza' e jetës!
Edhe e motit
Dhe e së vërtetës,
Dhe gaz' i Zotit,

Ndritëna
E xgjohna.