Nën Flamujt e Melankonisë

From Wikisource
Jump to navigation Jump to search
Nën Flamujt e Melankonisë
by Migjeni
291950Nën Flamujt e MelankonisëMigjeni

Ne vendin tone
kudo valojne
flamujt e nje melankolie
te trishtueshme…
…dhe askush s’mund te thote
se ketu rron
nje popull qe nderton
dicka te re.
Aty ketu ne hijet
e flamujve
mund te shifet
nje mund, nje perpjekje
e madhe permbi vdekje
per te pjelle dicka te madhe,
per te qite ne drite nje xhind!
Por, (o ironi)
nga ajo perpjekje lind
vetem nje mi.
Dhe keshtu kjo komedi
na plas diellin e gazit,
nsa prej marazit
pelcasim.
Ne prakun e cdo banese
ku ka ndonj shenj jetese
valon nga nje flamur
melankolie te trishtueshme.


Public domain
This work is in the public domain in countries where the copyright term is the author's life plus 70 years or less. See Copyright.