Msoni gjuhën e vet

From Wikisource
Jump to navigation Jump to search
MSONI GJUHËN E VET
nga Josif BageriMSONI GJUHËN E VET

Msoni gjuhën ju që kini,

Se një koh e mir na mbrrini!

Me msim shum t’mira do kini;

Përande n’errsi mos rrini.


Kish kjon mbarre me mohue,

Gjuhën e vet Naturale!…

Të cilën na s’kemi harrue;

Po e kemi msu në male.


E tani kur mundet sheshit,

A bon t’rrim na si t’ mahnitun?

O, leçitës venja veshit,

Se anmiku t’asht avitun.


Mpruej vedin dhe mso gjuhën;

Përparoni n’ditunia…

T’mos na verbojn kush me pluhën!

Prej atynej ç’kan skolia.