Luleve Që Valvit Era

From Wikisource
Jump to navigation Jump to search
Luleve Që Valvit Era
by Jeronim de Rada

Fryu era e maleve
dhe rrëzoi hijen e lisit:
gjaku im mbetet lumit t’Vodhit!
Ushtarë, m’hapni shtatoren
që të shoh edhe një herë
Shkodrën dhe time motër
te dritarja përkundruall.
Më atje nuk do të zgjohem
luleve që valvit era,
posi valë që s’kanë mbarim.
Do të mblidhen shokët mbrëmjes
brenda vatrash në atdhe:
Unë i le si ëndërzë!


This work was published before January 1, 1928, and is in the public domain worldwide because the author died at least 100 years ago.