Internacionalia

From Wikisource
Jump to navigation Jump to search

Other languages: Brezhoneg | Català | ČeskyDisambiguation page | Česky (1903)Still copyrighted through 2038 in...the Czech Republic | Cymraeg | Dansk | Deutsch | EnglishDisambiguation page | Esperanto | Español | Eesti | Euskara | Suomi (1905)Still copyrighted through 2034 in...Finland | Karjala | Français | Galego | Gronings | עברית | Hrvatski | Magyar | Bahasa Indonesia | Italiano | 日本語 | 日本語 (1922)Still copyrighted through 2028 in...Japan | 한국어 | Te Reo Māori | Nederlands | Norsk | Polski | Português | Runa Simi | Română | Русский | Gjuha shqipe | Српски / Srpski | Svenska | Tagalog | Türkçe | Tiếng Việt | ייִדיש | 中文Disambiguation page | isiZulu | +/-

Internacionala
nga Eugène PottierNgrihuni ju o të munduar
ju te urët skllevër anë e mbanë
na buçet gjaku i turbulluar
s'duam padron dhe as tiran.
Botën mizore ne do ta shkat'rrojmë
që nga themelet e pastaj
me duart tona do të ndertojmë
botën e re në vend të saj.


Është lufta finale
vendimtarë mbi dhe
Internacionale
do jete botë e re.
Është lufta finale
vendimtarë mbi dhe
Internacionale
do jete botë e re.

Burime[edit]